">

Facebook

Hirdetés

Friss írásaim

  • zsugorianyu: @Karlecz Józsefné Ági: Köszönöm :-) Örülök, hogy tetszik :-) (2014.04.29. 09:34) Köszöntelek blogomon

Már volt szó, az egészséges ételekről és az árukról. De mi lehet jobb egy általunk készített ételnél, amiről tudjuk, hogy mi került bele és még a frissessége is garantált!

Még emlékszem, hogy nagymamámék mennyit csigatésztát készítettek "megrendelésre" egy-egy esküvőre. Nem véletlenül, hiszen a házi készítésű tészta a legfinomabb. Miért ne örvendeztethetnénk meg a családot mi is a saját készítésű tésztával.

Alaprecept: egy 4 fős családnak egy étkezésre elegendő adaghoz 2 tojást, egy csipet sóval és annyi liszttel amennyit felvesz jól összegyúrjuk. Egyik titka a tésztakészítésnek, hogy sokáig kell gyúrni, egészen addig, ameddig sima tésztát nem kapunk. - Ezt érdemes ketté választani és az egyik darabot törlőkendővel letakarva félretenni. - Ezután hajszál vékonyra kell nyújtani a tésztát.

Jöhet a vágás: ki milyen tésztát szeretne, olyanra vágja. 

Megfőzhetjük akár azonnal a tésztát, vagy kiszáríthatjuk.

Amire érdemes figyelni:

- Csigatészta készítése időigényes és könnyen kiszárad a tészta, így nehezen formálható lesz.

- Főzés során a tészta megdagad

- Szárítás után légáteresztő anyagban tároljuk.

Jó étvágyat hozzá!

Címkék: tészta tésztakészítés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zsugorianyu.blog.hu/api/trackback/id/tr885756380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása